İi. Görsel sanatın unsurları
III. Görsel konuşma ilkeleri
IV. Tüs teorisi
V. Makine
BİZ. Ayarlama
VII Biçim
VIII Şekil
İx. Feza
X. Nesiç
Kalın sorulan kıyaslama
* Yaratıcı Koşma
* Görsel konuşma
* İlkeler
* araç
* konuşma
“Yaratıcı Koşma: İlkelerde Görsel Zanaat Dili” durgun insanoğlu mahsus koşuk ma görsel olarak konuşma arasındaki muamele ile alakalı daha çok data edinmeye çalışıyorlar. Şairlerin çalışmalarında mazmun görüntülemek amacıyla görsel olarak görüntüleri iyi mi kullandıklarını anlamakla ilgilenebilirler ya da özü mucit projeleri amacıyla esin takip ediyor olabilirler. Işte açacak sözcük, koşuk ya da konuşma zamanı okuyan öğrenciler veya işte dü disiplinin kesişimini zül fail insanoğlu tarafınca birlikte fena.
Yaratıcı Koşma | Görsel konuşma |
---|---|
Imaj kurmak amacıyla araç kullanması | Mana görüntülemek amacıyla görsel olarak öğelerin kullanması |
Resimli araç | Hat, biçim, biçim, saha, nesiç |
Agnozi | Tüs teorisi |
Mecaz | Makine |
Asonans | Görsel konuşma ilkeleri |
İi. Görsel sanatın unsurları
Görsel sanatın unsurları, rastgele dar konuşma eserinin ana bina taşlarıdır. Görsel dar imaj gerçekleştiren ma seyirciye mazmun haiz ana bileşenlerdir. Görsel sanatın unsurları:
- Ayarlama
- Biçim
- Şekil
- Feza
- Tüs
- Kıymet
- Nesiç
- Cereyan
- Rabıta
Görsel sanatın değme unsuru, değişik renkler ma anlamlar görüntülemek amacıyla muhtelif şekillerde fena. Örnek olarak, adımlar cereyan kurmak amacıyla fena, şekiller biçim kurmak amacıyla fena ma alışkanlık cankuşu ıssız kurmak amacıyla fena. Görsel sanatın unsurlarının beraber kullanılma ayakkabı ağacı, dar konuşma eserinin umumi tesirini mucit şeydir.
Görsel sanatın unsurları fotoğraf ma tüzük benzer biçimde alışılmış itibar ne zaman sınırı olan değildir. Ek olarak alternatif konuşma, resim ma ayrıca mimaride dahi kullanılabilirler. Aslen, görsel olarak unsurlar kullanılarak yaratılan rastgele dar konuşma eseri görsel olarak konuşma eseri için mümkün.
III. Görsel konuşma ilkeleri
Görsel konuşma ilkeleri, sanatçıların dar bağlam görüntülemek amacıyla kullandıkları unsurlardır. Kendileri şunları ihtiva eder:
Sınıflandırılmış: Görsel sanatın ana unsuru, temel biçim, şekil ma cereyan görüntülemek amacıyla fena.
Biçim: Bir temel ya da kenarla meyve dü boyutlu dar saha.
Biçim: Faikiyet, arz ma derinliğe haiz 3d dar bilinçlilik.
Saha: Nesnelerin etrafındaki ma arasındaki saha.
Nesiç: Bir yüzeyin hissi ya da görünümü.
Tüs: Bir nesneden verilen fer tarafınca heyecanlandı görsel olarak duygu.
Kıymet: Bir rengin hafifliği ya da karanlığı.
Karşıt: Bir kompozisyonun fer ma kaba, tüs ma kıymet ya da ebat ma biçim benzer biçimde dü ya da daha çok elemanı arasındaki ayrım.
Büyütme: Bir kompozisyonda dar elementin yeniden yeniden kullanılması.
Nakış: Bir kompozisyondaki elementlerin tertipli düzenlenmesi.
Bakışım: Eksenel dar eksenin değme dü akma elemanların düzenlenmesi.
Simetri: Eksenel dar eksenin değişik taraflarında elemanların düzenlenmesi.
Cereyan: Bir kompozisyondaki elemanların düzenlenmesi ne zaman yaratılan cereyan yanılsaması.
Balans: Görsel ağırlığın dar kompozisyondaki dağılımı, kesin görünecek biçimde.
Işte hizmetler, muhtelif etkisinde bırakır görüntülemek amacıyla izole izole ya da tertip halinde fena. Görsel konuşma ilkelerini anlayarak, sanatçılar henüz etken ma entresan kompozisyonlar yaratabilirler.
IV. Tüs teorisi
Tüs teorisi, renklerin beraber iyi mi çalmış olduğu ma konuşma algımızı iyi mi etkilediklerinin incelenmesidir. Tüs, dar konuşma eserinde dar cankuşu ıssız, hava ma kalp duygusu görüntülemek amacıyla fena. Ek olarak görsel olarak alaka görüntülemek ma dar kompozisyonun muayyen unsurlarına ilgi asmak amacıyla dahi fena.
Tüs teorisinin se asıl bileşeni vardır: tüs kefalet, doyum ma kıymet. Hue, düzen, soluk ya da benefşevi benzer biçimde ana renktir. Doyum, ışıktan karanlığa büyüklüğünde rengin yoğunluğudur. Kıymet, rengin hafifliği ya da karanlığıdır.
Pansuman beraber karıştırıldığında çevik alışkanlık yaratırlar. Orijinal alışkanlık düzen, soluk ma mavidir. İki ilkel tüs birbirine karıştırıldığında, tali dar tüs yaratırlar. Örnek olarak, düzen ma soluk çorbaetmek narenci oluşturur ma soluk ma maviyi çorbaetmek keskin yaratır.
Tüs teorisi, dar konuşma eserinde muhtelif etkisinde bırakır görüntülemek amacıyla fena. Örnek olarak, banyo alışkanlık (düzen, narenci, soluk) dar coşku ya da risk duygusu yaratabilirken, salkın alışkanlık (benefşevi, keskin, sumak) rahat ya da rahatlık duygusu yaratabilir.
Tüs, mekan ma çürümüş yanılsamaları kurmak amacıyla dahi fena. Örnek olarak, banyo alışkanlık uzayda ilerlerken, salkın alışkanlık dümbelek istifa eğilimindedir.
Tüs teorisi kompleks dar mevzudur, sadece etken ma görsel olarak için cazibeli konuşma eserleri görüntülemek talip rastgele dar sanatkâr amacıyla mühim dar araçtır.
V. Makine
Makine, dar konuşma eserindeki unsurların düzenlenmesidir. Görsel sanatta bağlam, dü boyutlu dar yüzeydeki şekiller, alışkanlık, adımlar ma öteki öğelerin düzenlenmesini anlatım değer. Şiirde bağlam, dar sayfadaki kelimelerin, cümlelerin ma cümlelerin düzenlenmesini anlatım değer.
Makine ilkeleri dikişli görsel olarak konuşma bununla beraber şiirde aynıdır. Işte hizmetler balans, ilişki, aksan, nev ma yarışma ihtiva eder.
Balans, görsel olarak ağırlığın ya da dar konuşma eserindeki vurgunun dağılımıdır. Şiirde, alliteration, asonance, uyak ma öteki adonis cihazlar kullanılarak balans top elinde edilebilir.
Rabıta, dar konuşma eserinde abutment ya da mutlaklık hissidir. Şiirde ilişki, düzgün dar görüş, parçalar ya da yoldam kullanarak top elinde edilebilir.
Aksan, dar konuşma eserinde dar mihrak noktasının yaratılmasıdır. Şiirde, güçlendirme, karşıt ya da öteki adonis cihazlar kullanılarak aksan yapılabilir.
Yelpaze, alaka görüntülemek ma monotonluktan çekimsenmek amacıyla dar konuşma eserinde değişik unsurların kullanılmasıdır. Şiirde, değişik kelimeler, cümleler ma birlik yapıları kullanılarak yelpaze top elinde edilebilir.
Sallamak, dar cereyan ya da cereyan duygusu görüntülemek amacıyla dar konuşma eserindeki unsurların tekrarlanmasıdır. Şiirde, yarışma metre, uyak ma öteki adonis cihazlar kullanılarak top elinde edilebilir.
Makine ilkeleri dikişli görsel olarak bununla beraber adonis olan etken konuşma eserleri görüntülemek amacıyla gereklidir. Işte ilkeleri anlayarak ma uygulayarak, sanatçılar görsel olarak için cazibeli ma kuvvetli dar romantik tesiri olan eserler yaratabilirler.
BİZ. Ayarlama
Eşkâl, görsel olarak sanatın maruzat ana unsurlarından biridir. Biçim, şekil ma ara görüntülemek amacıyla fena ma kalp ma hareketi çattırmak amacıyla dahi fena. Şiirde, temel görsel olarak sahneler kurmak ma mazmun çattırmak amacıyla eş biçimde fena.
Şairlerin çizgiyi kullanmasının dar yolu dar cereyan duygusu yaratmaktır. Işte, , cari adımlar kullanılarak ya da endamsız, kafirlik adımlar kullanılarak yapılabilir. Örnek olarak, Rotoplot Frost’toz “Alınmayan Erkân” şiirinde, , cari çizgilerin kullanması, konuşmacının almış olduğu seyahat duygusu yaratır.
Şairlerin çizgiyi kullanmasının dar ayrıksı yolu birlikte dar saha duygusu yaratmaktır. Işte, nesneler içinde sarahat kurmak amacıyla adımlar kullanılarak ya da dar koruma duygusu görüntülemek amacıyla kesmeler kullanılarak yapılabilir. Örnek olarak, TS Eliot’toz “J. Alfred Prufrock’toz Amor Şarkısı” şiirinde, endamsız, kafirlik çizgilerin kullanması klostrofobi ma aldangıç duygusu yaratır.
En son, şairler dar kalp duygusu görüntülemek amacıyla çizgiyi kullanabilirler. Işte, dar gerilim ya da özgür tevdi hissi görüntülemek amacıyla adımlar kullanılarak ya da dar memnuniyet ya da keder hissi görüntülemek amacıyla adımlar kullanılarak yapılabilir. Örnek olarak, John Keats’insan “Ode to a Nightingale” şiirinde, , cari çizgilerin kullanması dar sulh ma rahatlık duygusu yaratır.
Eşkâl, şairlerin görsel olarak sahneler kurmak ma mazmun çattırmak amacıyla kullanabileceği kuvvetli dar araçtır. Şairler kullandıkları sıralanmış türlerini dikkatle seçerek, çalışmalarında muhtelif renkler yaratabilirler.
VII Biçim
Bir biçim, dar temel ya da bitiş meyve dü boyutlu dar alandır. Şekiller mantıksal (kareler, daireler ma üçgenler benzer biçimde) ya da naturel (silt, bulutlar ma yağmur benzer biçimde) belki.
Şekiller görsel olarak alaka görüntülemek, saha yürütülen demek ma mazmun çattırmak amacıyla fena. Örnek olarak, dar dördül sebile ya da gücü özümleme demek amacıyla kullanılabilirken, gelişme ya da değişimi özümleme demek amacıyla dar çevre fena.
Şekiller, çürümüş ma görüş açısı yanılsamaları kurmak amacıyla dahi fena. Örnek olarak, dümbelek tema dar dördül sırası 3d dar şaşırt yanılsaması yaratabilir.
Şiirde şekiller görsel olarak sahneler kurmak, duyguları uyarmak ma yarışma ma cereyan duygusu görüntülemek amacıyla fena. Örnek olarak, oldukca artık kurgusal biçim kullanan dar koşuk, dar düzenlilik ma duygusu yaratabilirken, birnice açılı biçim kullanan dar koşuk gerilim ma aciliyet duygusu yaratabilir.
Şekiller astereognozi kurmak amacıyla dahi fena. Örnek olarak, oldukca artık döner biçim kullanan dar koşuk, hayat ma ahiretyolculuğu döngüsünü hatırlandı edebilirken, birnice dördül biçim kullanan dar koşuk muvazene ma güvenliği hatırlandı edebilir.
Şekil
Biçim, dar konuşma eserindeki unsurların 3d düzenlemesidir. Pozitif yönde ma olumsuz saha arasındaki muamele ma işin değişik unsurlarının birbirleriyle etkileşime girmesi ne zaman yaratılır.
Biçim, dar konuşma eserinde balans, ahenk ya da tansiyon duygusu görüntülemek amacıyla fena. Ek olarak muayyen duyguları ya da fikirleri çattırmak amacıyla dahi fena.
Bir konuşma eserinde biçim oluşturmanın birnice değişik yolu vardır. Birtakım münteşir teknikler şunları ihtiva eder:
- Değişik şekiller ma boyutların öğeleri mülkiyet
- Üzeri üste binen öğeler
- Elemanları bakışımlı ya da düzensiz bir halde tanzim etmek
- Değişik dokular ma alışkanlık mülkiyet
Biçim, fotoğraf ma heykelden resim ma mimariye büyüklüğünde bütün görsel olarak sanatların mühim dar unsurudur. Görsel için cazibeli ma manidar konuşma eserleri görüntülemek amacıyla kullanılabilecek kuvvetli dar araçtır.
İx. Feza
Saha, nesnelerin etrafındaki ma arasındaki alandır. Görsel sanatta, feza dar çürümüş, görüş açısı ma cereyan duygusu görüntülemek amacıyla fena. Ek olarak dar intizam ya da kargaşa duygusu görüntülemek ma cankuşu halini ya da duyguları çattırmak amacıyla dahi fena.
Görsel sanatta dü asıl saha türü vardır: pozitif yönde saha ma olumsuz saha. Pozitif yönde saha nesneler tarafınca engelleme edilen alandır, olumsuz saha nesnelerin etrafındaki ma arasındaki boşluktur.
Pozitif yönde saha dar mihrak ma ilgi duygusu görüntülemek amacıyla kullanılabilirken, olumsuz saha dar balans ma ahenk duygusu görüntülemek amacıyla fena.
Saha ek olarak çürümüş ma görüş açısı yanılsamaları kurmak amacıyla dahi fena. Örnek olarak, seyirciye henüz andıran olan nesneler, henüz uzaktaki nesnelerden henüz aka görünecektir. Bunun sebebi, dar nesnenin seyirciye hangi büyüklüğünde andıran olursa, satıh alanının o denli oldukca yükümlü olmasıdır.
Saha ek olarak dar cereyan duygusu görüntülemek amacıyla dahi fena. Örnek olarak, seyirciye yakınlık cereyan fail nesneler, seyirciden uzaklaşan nesnelerden henüz aka görünecektir. Bunun sebebi, dar nesnenin seyirciye hangi büyüklüğünde andıran olursa, o denli süratli cereyan etmesidir.
Pozitif yönde ma olumsuz alana ayrıca, görsel olarak sanatta yürütülen se tarz henüz birlikte vardır: mecbur saha, aleni saha ma belgisiz saha.
Mecbur saha, nesnelerle meyve alandır. Aleni saha, nesnelerle meyve sıfır dar alandır. Gayri muayyen saha, açık mecbur ya da aleni için tanımlanmayan alandır.
Görsel sanatta saha kullanması, çürümüş, görüş açısı, cereyan, intizam, kargaşa, cankuşu ıssız ma kalp duygusu görüntülemek amacıyla oldukca kuvvetli dar çalgı belki.
Kalın sorulan kıyaslama
Sual 1: Koşma ma görsel olarak konuşma arasındaki muamele nelerdir?
Yanıt 1: Koşma ma görsel olarak konuşma, düşünce ma duyguları çattırmak amacıyla değişik itibar kullanan konuşma biçimleridir. Koşma, okuyucunun zihninde sahneler kurmak amacıyla kelimeleri kullanırken, görsel olarak konuşma görsel olarak sahneler kurmak amacıyla şekiller, alışkanlık ma adımlar kullanır. Hem de, dikişli koşuk bununla beraber görsel olarak konuşma, astereognozi, mecaz ma anıştırma benzer biçimde hissedar temaları ma teknikleri paylaşabilir.
Sual 2: Şairler, çalışmalarında mazmun görüntülemek amacıyla görsel olarak görüntüleri iyi mi kullanıyor?
Yanıt 2: Şairler, okuyucunun zihninde sahneler kurmak amacıyla kelimeleri kullanarak çalışmalarında mazmun görüntülemek amacıyla görsel olarak sahneler kullanırlar. Renkleri, yöntemleri ma dokuları tarif etmek amacıyla muayyen kelimeler kullanabilirler ya da henüz faal sahneler kurmak amacıyla metaforlar ma benzetmeler benzer biçimde ideografik dili kullanabilirler. Görsel sahneler şairlerin dar cankuşu ıssız ya da hava yaratmasına, dar öykü anlatmasına ya da dar kalp anlatım etmesine destek belki.
Sual 3: Görsel görüntüleri etken kullanan şairlerin birtakım örnekleri nedir?
Yanıt 3: Görsel görüntüleri etken bir halde kullanan birtakım şairler içinde William Blake, Emily Dickinson ma Walt Whitman. Blake’insan şiirleri çoğu zaman dar kaplanı detaylı bir şekilde sermaye şiiri “The Tyger” benzer biçimde faal görüntülerle doludur. Dickinson’toz şiirleri çoğu zaman endamsız ma özlüdür, sadece kitap tutkunu üstünde kuvvetli dar tesir görüntülemek amacıyla çoğu zaman kuvvetli sahneler kullanırlar. Whitman’ın şiirleri çoğu zaman ma akıyor ma dar toprak ma süre duygusu görüntülemek amacıyla görüntüleri kullanıyorlar.
0 Yorum